Tuesday

Assam TET Language English MCQs for Assam TET Exam 2019

Assam TET Language English MCQs for Assam TET Exam 2019 : Dear Reader, We are Provided You Language English Most Important MCQs for Assam TET Exam 2019. All visitors are requested to visit our Website JobsAssam.in for FREE Assam TET Preparation Daily Updates.
Assam TET Language English MCQs for Assam TET Exam 2019
Assam TET Language English (Compulsory) MCQs

Write the number of the correct alternative:
1. Does he.... to school every day?
A. go
B. went
C. gone
D. goes
Ans : (A)

2. The rain.... in the afternoon
A.stop
B. stops
C. will stop
D. stopped
Ans : (D)

3. The meeting.....by 7 pm.
A. will ended
B. have ended
C. has end
D. will end
Ans : (D)

Choose the correct passive voice from the following:
4.The dinner--- by his sister
A. has cooked
B. was cooked
C. had cooked
D. will cooked
Ans : (B)

5. It....by him
A. has done
B. has doing
D. has been doing
C. has been done
Ans: (D)

6. We.....English by Mr. Baruah
A. have taught
B, had taught
C. are taught
D. is taught
Ans : (C)

Choose the correct determiner to complete the sentence:
7. We found the house without....difficulty
A. much
B. many
C. little
D. a little

8. There is.....hospital in our village
A. a
B. an
C. the
D. no word needed
Ans : (A)

Choose the appropriate preposition:
9. I am....pleased to see you.
A. two
B.many
C. much
D. very
Ans : (D)

10. The tea is..... hot to drink.
A. very
B. more
C. much
D. too
Ans : (D)

11. I was amazed....his conduct
A. by
B.for
C. to
D. at
Ans : (D)

12. Assam is rich....minerals.
A in
B. on
C. at
D. to
Ans : (C)

Which is the right indirect narration of the following sentences:
13. He said to me, "I saw a snake."
A. He told me that he saw a snake.
B. He told me that he have saw a snake
C. He told me that he has seen a snake
D. He told me that he had seen a snake.
Ans : (D)

14. The man said to me, "Are you a student?"
A. The man asked me are I a student..
B. The man asked me if I am a student.
C. The man asked me if I were a student.
D. The man asked me if I was a student.
Ans : (D

Choose the correct Tag:
15. A. Any birds have you seen today?
B. Have you seen today any birds?
C. Have you seen any birds today?
D. Have today you seen any birds?
Ans : (C)

16. A. Write shortly on the structure and depth of the earth's crust.
B. Write shortly on the structure and the depth of the earth's crust.
C. Write briefly on the structure and depth of the earth's crust
D. Write briefly on the structure and the depth of the earth's crust
Ans :(C)

Choose the correct Phrases:
17. ....was your journey to Aizawl?
A. How
C. Who
D. When
Ans: (A)

18......are you doing on Sunday?
A. Who
B. What
C. Where
D. Why
Ans : (B)

19. We don't have to pay
A. do we.
B. don't we
C. isn't it
D. haven't we
Ans : (A)

20. I shouldn't laugh,?
A. isn't it
B. shouldn't
C. should I
D. don't I
Ans : (C)

Select the appropriate answer:
21. The dinner was over. The quest were shown out
A. The dinner was over but the guest were shown out
B. The dinner was over for the guest were shown out
C. The dinner was over having been the guests shown out
D. The dinner having been over, the guests were shown out
Ans : (C)

Thanks for Reading Assam TET Language English MCQs for Assam TET Exam 2019
NEXT ARTICLE Next Post
PREVIOUS ARTICLE Previous Post
NEXT ARTICLE Next Post
PREVIOUS ARTICLE Previous Post